Sons · Flauta nativa americana

Un instrument de vent totalment endèmic del nord d’America amb milers d’anys d’antiguitat.
Al segle XIX però, les flautes natives i altres objectes provinents de les cultures originàries del nord d’Amèrica van ser prohibits i menyspreats. Va ser després de 100 anys que va veure el seu renéixer als anys 70.

La flauta nativa americana té dues càmeres, i l’aire passa d’una cap a l’altra a través del totem, un bloc de fusta que regula el so i l’afinació de la flauta i que es pot treure per a poder-la assecar.
El totem, també anomenat ocell, es talla d’acord amb la flauta. L’alçada, amb xemeneia o sense, tot afecta al to. El motiu sol ser una au ja que les flautes natives americanes van néixer vinculades als éssers alats.

L’escala més comuna és la pentatònica (cinc notes) de cinc o sis forats, també les flautes natives originàries tenien un so pentatònic en la seva gran majoria. Aquesta misteriosa escala usada també per altres pobles molt antics, és la que dóna a la flauta nativa americana la seva màgia i la seva profunditat.
El seu so flota en l’aire, allibera tensions i ens obre a la naturalesa i a la connexió amb tots els éssers vius, és una evocació a la pau interior i a la unitat.

Back To Top
Contacteu-nos a través de WhatsApp
Contacteu-nos a través de WhatsApp