Sons · Bols tibetans

Segons la tradició, els bols tibetans es feien amb un aliatge de set metalls, tots ells abundants a la zona de l’Himàlaia: or, plata, mercuri, coure, ferro, estany i plom. En l’actualitat la seva composició està reduïda a només uns pocs. No són exclusius del Tibet, també es poden trobar a Mongòlia, Sibèria, Japó, Nepal, Vietnam, Índia i en algunes províncies de la Xina.

El seu so metàl·lic és fascinant, intrigant i alhora misteriós, cada metall produeix el seu propi so.

Alguns autors citen que els bols tibetans han estat creats amb intencionalitat i són utilitzats com guies en ritus cerimonials, en el despertar de la consciència i en la curació de malalties tant físiques com psíquiques.

Si omplim un bol amb aigua i activem el seu so observem figures geomètriques en la superfície, i en augmentar la intensitat del so l’aigua arriba a saltar com si estigués en efervescència.

Això ens dóna una idea de l’efecte que produeixen aquests instruments en el cos, que com sabem està format en més d’un 70% per aigua. En aquest sentit el Dr. Jeffrey Thompson, director del Centre d’Investigacions Neuroacústicas a l’Institut de Ciències Humanes de Califòrnia, diu: “Atès que el so viatja cinc vegades millor per l’aigua que per l’aire, l’estimulació en el cos de la freqüència sonora és una forma molt eficaç d’estimulació corporal total, sobretot a nivell cel·lular. l’estímul directe del teixit cel·lular viu, utilitzant la vibració de la freqüència de so, ha mostrat un marcat metabolisme cel·lular, i amb això la possible mobilització d’una resposta cel·lular de curació “.

El so dels bols tibetans deté el diàleg intern, calma la ment i calma el cos.
 El seu so recàrrega el nostre sistema energètic, és útil per alleujar el patiment físic i emocional, per reduir l’ansietat, la depressió, la tristesa o la hiperactivitat, alleujar els mals de cap, musculars o d’esquena i regular la pressió arterial.

I això es basa en el principi de ressonància, la capacitat que té una freqüència per modificar a una altra, quan una vibració més intensa i harmònica contagia a una altra més feble, dissonant o no saludable.

Són també eficaços per millorar la concentració i la creativitat.

Els sons dels bols tibetans ens ajuden a establir una vibració saludable en el nostre organisme, desenvolupen la consciència i afavoreixen els processos de meditació. Les oportunitats de desenvolupament són tan àmplies i variades com les ones que emeten, i actuen en cada persona i en cada ocasió de forma diferent.

Són un mitjà meravellós per equilibrar els chakres i canviar la ment des d’un estat alterat d’ansietat i estrès cap a un estat de relaxació i serenitat.

Les seves vibracions ens conviden a entrar en el nostre espai de pau interior i a ressonar amb la nostra veritable consciència.

Back To Top
Contacteu-nos a través de WhatsApp
Contacteu-nos a través de WhatsApp